Saya siarkan iklan nuffnang!

Friday, January 27, 2012

Rumah Kami #3 - Pinjaman Perumahan

Assalammualaikum...

Tahun baru ni agak slow skit nak mem'blog'..Pasai ape yek?  huhu dah memang dasar tulang berat sihat & kuat!!

Berbalik pada cerita asal. Alhamdulillah, loan kerajan yg dipohon untuk pembelian rumah kami telah diluluskan.  Actually last weekend check online dah tau, tapi hari ni bila terima surat secara rasmi  : )   Makin lebarlah senyum ku ini.

*****Walaupun rumah baru nampak tiang, tapi tetap nak menyambung angan2 kembali yuuuu huuu! Dah terbayang oven panasonic ala2 Masterchef aritu. Kan best kalau boleh dapat satu set barang2 dari It's Cooking Magic ni- dari dapor sampai ke fridge + mesin basuh+ tv...bla2...bl2.. Minta maaf ye kalo ikut list angan2 memang panjang*****

Sambung balik, dlm surat tu dinyatakan pembeli perlu sign & hantar balik surat tuju terima dlm tempoh 14 hari. kalau tak automatik pinjaman terbatal. So next week akan cuba disetelkan secepat mungkin. Dan kena alert call dari lawyer rumah untuk sign surat cagaran sbb tempoh hari call lawyer diorang inform tak terima surat lagi dari bppk. Semoga dipermudahkan segalanya . Aminnnnn.

      Berita gumbira kami...alhamdulillah

No comments: